Browse By

Dijalog o Kosovu – javno mnjenje na Fejsbuku i Tviteru [istraživanje, Vol. 2]

Istraživački i analitički Projekat “Otvoreni, inkluzivni i participativni dijalog o Kosovu i ustavnim promenama / Dijalog o Kosovu – mišljenje javnosti na društvenim mrežama“, podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija, ima za cilj da doprinese Dijalogu o Kosovu koji se već vodi kroz institucije, uvođenjem glasa javnosti koji postoji na društvenim mrežama i koji takođe ima svoju specifičnu težinu. Istraživanjem javnog mnjenja i monitoringom dijaloga izvan institucija, rasvetljava se i tumači javna online debata na temu odnosa prema Dijalogu o Kosovu, i pitanjima sudbine Kosova i Srbije.

Ovo izdanje sumira period istraživanja javnog mnjenja na mrežama u periodu od 1. novembra 2017.  do 15. januara 2018. godine, na osnovu prikupljenih i dubinski analiziranih podataka na originalno razvijenom softveru za analitiku na društvenim mrežama, organizacije CNML, koje obuhvata mreže Fejsbuk i Tviter. Prvi ciklus istraživanje možete pogledati ovde.

Preuzmite ceo izveštaj Dijalog o Kosovu na mrežama za period 1. novembar 2017. – 15. januar 2018. (pdf)

Pogledajte prezentaciju sa najvažnijim rezultatima monitoringa i istraživanja:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial